Un corp sănătos și funcțional în parametri optimi înseamnă să ai grijă de el permanent, să-i oferi grijă și atenție în toate zonele și mai ales, zonei intime. În timp, dacă nu ești conștient de nevoile specifice ale zonei intime, apar probleme precum dezechilibrul florei vaginale sau infecțiile urinare, care se manifestă prin simptome fizice precum mâncărimile, usturimea sau secrețiile neobișnuite, care afectează calitatea vieții. Pe lângă disconfortul pe care îl provoacă aceste manifestări, apare și posibilitatea recurenței acestora.
Dacă te regăsești în această situație, să știi că nu ești singură. Multe femei evită să vorbească despre aceste probleme, din teama de a fi judecate sau neînțelese. Dar simptomele nu dispar de la sine, iar lipsa de control asupra situației poate deveni copleșitoare.
Cum apare și cum se manifestă dezechilibrul florei vaginale?
Flora vaginală reprezintă totalitatea bacteriilor „bune” care trăiesc în mod natural în vagin. Aceste bacterii, în special Lactobacillus, au rolul de a menține un mediu acid (pH între 3.8 și 4.5) în vagin, care previne dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor dăunătoare. Flora vaginală este esențială pentru sănătatea vaginală, protejând vaginul de infecții și disconfort.
Dezechilibrul florei vaginale apare atunci când bacteriile „bune” din vagin sunt reduse sau eliminate, iar bacteriile „dăunătoare” sau alte microorganisme se înmulțesc. Acest dezechilibru poate duce la infecții, cum ar fi vaginoza bacteriană sau candidoza vaginală.
Există mai multe cauze care pot afecta echilibrul florei vaginale, iar printre acestea se numără: igiena excesivă sau incorectă cu foarte multe produse cu parfum sau chimicale nepotrivite; antibioticele; schimbările hormonale precum sarcina, ciclul menstrual și menopauza pot modifica nivelul de estrogen; diabetul necontrolat; stresul și dieta neechilibrată care scad imunitatea; și contactul sexual.
Dezechilibrul florei vaginale poate avea simptome variate, dar cele mai comune sunt:
- Miros neplăcut (de pește în cazul vaginozei bacteriene)
- Secreție vaginală anormală în care culoarea, consistența și cantitatea pot varia; secreția poate fi gri, albicioasă sau galbenă.
- Iritație, arsură și mâncărime – pot fi intense și sunt deseori asociate cu candidoza.
- Disconfort în timpul urinării – senzație de arsură sau disconfort.
- Durere în timpul contactului sexual – unele femei pot resimți dureri sau disconfort care persistă în timpul actului sexual.
Cum arată o zi din viața ta când ai un dezechilibru al florei vaginale
Pe lângă impactul din punctul de vedere medical asupra sănătății tale, dezechilibrul florei vaginale se face resimțit și la nivel emoțional, social și chiar profesional. Înțelegem cum este să te simți lipsită de control și să-ți fie frică de recurența durerii, să te îngrijorezi de aspectul fizic, să-ți fie rușine de situația prin care treci. Toate acestea apar la puțin timp după ce apare dezechilibrul florei vaginale.
Înțelegem cum este să te trezești dimineața și, înainte să începi ziua, să simți deja o senzație neplăcută: o ușoară usturime sau mâncărime care te face să te întrebi dacă simptomele s-au agravat peste noapte. Îți alegi cu atenție hainele, preferând o pereche de pantaloni mai largi, din teama ca ceva mai strâns o să îți expună situația.
Pe parcursul zilei, fiecare mișcare îți aduce mereu aminte de problema ta. În timp ce stai la birou, ești conștientă de senzația de iritație sau de secrețiile anormale și îți distrage atenția de la activitatea ta.
La prânz, îți dai seama că stresul și îngrijorarea îți taie pofta de mâncare. Te gândești să îți faci programare la medic, dar îți este jenă să vorbești din nou despre aceste simptome, mai ales că simți că tratamentele anterioare nu au dat rezultate.
Seara, partenerul tău încearcă să fie afectuos, dar tu eviți intimitatea, pentru că durerea și teama că „nu ești în regulă” te copleșesc. Ajungi să te simți distantă nu doar față de cei din jur, ci și față de tine însăți. Înainte să te culci, îți pui întrebarea: „Oare voi scăpa vreodată de asta?”
Aceasta este realitatea zilnică pentru multe femei care se confruntă cu dezechilibrul florei vaginale – o combinație de disconfort fizic și emoțional care afectează fiecare aspect al vieții. Dar această situație nu trebuie să fie permanentă. Soluții există, iar primul pas este să înțelegi că nu ești singură și că problemele tale pot fi rezolvate.
Cum poți recâștiga controlul și încrederea asupra sănătății tale intime cu Urifast flora
Urifast Flora este un supliment alimentar recomandat pentru a sprijini sănătatea sistemului urinar și echilibrul florei vaginale. Conține probiotice, prebiotice și extracte de plante cu rol în susținerea imunității și prevenirea dezechilibrelor la nivel urinar și vaginal.
- Probioticele (ex: Lactobacillus spp.), aceste bacterii „bune” sunt esențiale pentru menținerea echilibrului florei vaginale și reducerea riscului de infecții bacteriene și fungice, precum vaginoza bacteriană și candidoza. Lactobacilii ajută la menținerea unui pH vaginal acid, ceea ce împiedică dezvoltarea microorganismelor dăunătoare.
- Prebioticele sunt un tip de fibre care hrănesc probioticele, sprijinind astfel colonizarea lor în vagin și intestin. Acestea ajută la susținerea unei flore sănătoase și pot reduce riscul de dezechilibre microbiene.
- Extractul de merișor este bine cunoscut pentru efectul său de prevenire a infecțiilor urinare. Substanțele din merișor împiedică aderarea bacteriei E. coli la pereții tractului urinar, reducând astfel riscul infecțiilor urinare.
- D-manoza este un tip de zahăr, înrudit cu fructoza și lactoza, cu efect de menținere a sănătății tractului urinar. Este un produs cu o compoziție naturală, care poate lupta împotriva aderării bacteriilor la tractul urinar.
Urifast flora este aliatul tău atunci când apar probleme în zona intimă
Dacă ai un istoric de infecții urinare recurente sau de dezechilibre vaginale, administrarea regulată de Urifast flora poate fi benefică pentru prevenție. După antibiotice, care pot distruge atât bacteriile „bune”, cât și pe cele „rele”, Urifast flora poate ajuta la refacerea echilibrului urogenital.
Fluctuațiile hormonale din perioada menstruației pot influența echilibrul florei vaginale. Suplimentele probiotice pot ajuta la menținerea unui mediu vaginal sănătos.
Dacă simți disconfort vaginal (mâncărimi, ușoară iritație), Urifast flora contribuie la restabilirea echilibrului și la reducerea simptomelor.
Urifast flora îți redă libertatea de mișcare și exprimare și îți liniștește anxietatea și frica legate de recurența durerii și a disconfortului. Urifast flora este suplimentul alimentar care te ajută să ai din nou zile senine și lipsite de griji, dar mai ales să știi că ești în siguranță.
Pentru rezultate optime, Urifast flora este necesar să fie administrat conform indicațiilor de pe ambalaj sau conform recomandării medicului. De obicei, administrarea zilnică sau de două ori pe zi este recomandată, iar efectele se pot observa pe termen mediu, după câteva săptămâni de utilizare. Pentru prevenirea recurențelor se poate adminstra timp de 3 luni, 14 zile, cu 2 săptămâni de pauză în fiecare lună.
Deși Urifast flora este un supliment benefic pentru prevenție și susținerea sănătății vaginale și urinare, nu trebuie să înlocuiască un tratament medical în cazul infecțiilor severe. Consultă un medic dacă ai simptome persistente sau recurente.
În ansamblu, gestionarea dezechilibrului florei vaginale nu ține doar de tratarea simptomelor fizice, ci și de abordarea trăirilor emoționale asociate, pentru o stare de bine completă și o viață de zi cu zi mai puțin împovărată de grijă și frică. Sănătatea ta intimă contează – iar soluțiile sunt mai aproape decât crezi.