Cum sa scapi de durerea articulara

pain

Durerea articulara poate fi cauzata de diverse boli, afectiuni, inflamatii, accidentari sau de efort fizic intens. Durerile articulare apar mai frecvent la persoanele in varsta, insa pot aparea si la cele tinere. Durerile articulare pot afecta una sau mai multe articulatii. Cele mai frecvente sunt durerile articulatiilor mainii si genunchilor.

Durerea articulara

Cauze, Simptome, Diagnostic, Tratament

Printre cauzele durerilor articulare se numara:

  • Cauze mecanice sau inflamatorii

Durerea articulara care apare in urma unui efort fizic este determinata de cauze mecanice si produce o senzatie locala de rigiditate. Aceasta se amelioreaza dupa o perioada de repaus.

Durerea articulara produsa de cauze inflamatorii apare dupa o perioada de repaus. In acest caz senzatia de rigiditate se amelioreaza prin mişcare.

  • Artrita

Artrita reprezinta inflamatia articulatiilor, fiind o cauza comuna a aparitiei durerilor articulare. Aceasta afectiune determina o senzatie de rigiditate la nivelul articulatiilor, oaselor sau ligamentelor. Artrita este de mai multe feluri. Cel mai frecvent intalnite forme de artrita sunt artroza (osteoartrita), poliartrita reumatoida si spondiloartrita.

  • Artroza (osteoartrita)

Artroza este o afectiune degenerativa a articulatiilor, care apare mai ales odata cu inaintarea in varsta. In cazul artrozelor cartilajul se uzeaza, se subtiaza, iar oasele articulatiei se freaca unele de altele. Artroza cauzeaza durere, rigiditate articulara sau umflarea zonei. Artroza poate afecta incheieturile mainii, soldul (coxartroza), genunchiul (gonartroza), picioarele, coloana vertebrala, cotul, mandibula sau umarul.

  • Poliartrita reumatoida

Aceasta afectiune este determinata de inflamarea membranei care acopera articulatia, denumita membrana sinoviala, si produce urmatoarele simptome: durere articulara, umflarea zonei din jurul articulatiei, senzatie de rigiditate la miscare. Poliartrita reumatoida poate produce deformarea articulatiilor.

  • Spondiloartrita

Spondiloartrita include boli inflamatorii precum spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, artrita reactiva si artrita cauzata de boli inflamatorii intestinale. Printre simptomele spondiloartritei se numara durerea in partea inferioara a spatelui si durerea manifestata la nivelul articulatiilor periferice (articulatiile gleznelor, ale incheieturii mainii, ale coatelor, coapselor si genunchilor). In cazuri rare durerea articulara cauzata de spondiloartrita poate aparea in zona coloanei cervicale.

  • Alte cauze ale aparitiei durerilor articulare

Durerea articulara poate fi cauzata de afectiuni inflamatorii, boli metabolice, neurologice, modificari anatomice, boala Paget, guta, infectia osoasa, bursita, osteoporoza, fibromialgia, gripa, hipotiroidismul, artrita idiopatica juvenila, cancer osos, leucemie, Lupus, boala Lyme, osteomielita, sarcoidoza, tendinita, precum si de schimbarile frecvente ale climei (modificari ale temperaturii si presiunii atmosferice).

Factori de risc pentru durerea articulara

  • Varsta – Durerile articulare apar mai ales o data cu inaintarea in varsta;
  • Sexul – Durerile articulare apar mai frecvent la femei;
  • Factori genetici;
  • Greutatea corporala – La persoanele supraponderale sau care sufera de obezitate exista un risc crescut de aparitie a durerilor articulare din cauza presiunii exercitate asupra articulatiilor;
  • Leziunile, infectiile sau traumatismele suferite in urma accidentelor;
  • Malformatii si deformarea articulatiilor;
  • Tulburari de aliniament articular (traumatisme mecanice cauzate de luxatii sau exercitii fizice in exces; membre inferioare inegale; tulburari de statica);
  • Ocupatia – persoanele care desfasoara activitati ce implica presiune asupra articulatiilor (sportivi, persoane care lucreaza in conditii de lucru speciale din punct de vedere fizic).

Simptomele artritei si artrozei

Simptomele depind de tipul de artrita/artroza de care sufera pacientul. Cele mai comune manifestari sunt durerile articulare si rigiditatea. Pe langa acestea pot aparea si simptome precum: tumefierea articulatiei, inrosirea pielii sau sensibilitatea articulară, limitarea mobilitatii sau flexie redusa la nivelul articulatiei, formarea de osteofite.

Examenul medical in caz de durere articulara

In cazurile in care durerea articulara persista mai mult de 1-2 zile sau daca apar si alte simptome este necesar consultul medical.

Este indicat sa mergi la medic atunci cand nu stii cauza durerilor articulare si atunci cand apar simptome precum: inrosirea, umflarea zonei din jurul articulatiei, durere ce persista mai mult de trei zile, febra, zona din jurul articulatiei este calda la atingere, articulatia este intepenita si nu isi revine in urma miscarii sau repausului, articulatia pare deformata.

Examenul medical in cazul durerii articulare consta in examinarea fizica, intrebari despre simptome si intensitatea durerii, analiza istoricului medical.

De obicei, in urma consultului sunt recomandate teste de sange, analiza lichidului sinovial, examene imagistice, RMN, artroscopie, radiografii sau ecografii.

Tratamentul durerilor articulare

Tratamentul durerii articulare se stabileste in functie de cauza bolii si este de mai multe tipuri:

  • Tratament la domiciliu;
  • Tratament medicamentos;
  • Fiziokinetoterapie;
  • Terapii complementare: fizioterapie, electroterapie, termoterapie sau terapie manuala;
  • Tratament chirurgical (artroscopie, inlocuirea articulatiei).

Prevenirea durerilor articulare

Durerile articulare pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viata sanatos si prin respectarea urmatoarelor recomandari:

  • Adopta o alimentatie echilibrata si sanatoasa! Include in dieta alimente bogate in vitamine, minerale, proteine, antioxidanti;
  • Daca esti o persoana supraponderala sau care sufera de obezitate, incearca sa elimini excesului ponderal pentru a preveni aparitia afectiunilor si durerilor articulare;
  • Ai grija sa mentii o pozitie corporala corecta!
  • Daca porti rucsac, este indicat sa il porti pe ambii umeri pentru a distribui uniform greutatea acestuia;
  • Atunci cand ridici o greutate este recomandat sa iti flexezi genunchii si sa eviti sa iti incordezi muschii spatelui;
  • In cazul persoanelor care practica sport se recomanda atat utilizarea unui echipament adecvat, cat si realizarea de exercitii de incalzire, inainte de antrenament, si exercitii de intindere, dupa antrenament.

Cum sa scapi de durerea articulara?

La Onlinefarmacia.ro iti punem la dispozitie dispozitivul medical ActiPatch – Terapie avansata pentru durerile osteoarticulare si musculare acute si cronice, pentru durerile de genunchi si pentru durerile de spate.

durerea articulara Actipatch genunchi

Dispozitivul medical ActiPatch ofera terapie cu impulsuri electromagnetice pentru tratarea durerilor aparute in cazuri de:

  • Artrite si artroze ale articulatiilor mari – genunchi, umar;
  • Afectiuni ale coloanei vertebrale – osteoartrita cervicala, lumbago;
  • Entorse, intinderi sau rupturi musculare sau de ligamente;
  • Fibromialgie sau alte dureri musculoscheletale cronice.

Caracteristici si beneficii ActiPatch:

  • Tehnologie moderna si eficienta dovedita de studii clinice;
  • Util in toate tipurile de dureri musculo-scheletale – acute si cronice;
  • Reda mobilitatea articulatiilor si calitatea vietii;
  • Fara medicamente, fara reactii adverse;
  • Poate fi utilizat pe termen lung, impreuna cu orice alt tratament;
  • Util pentru varstnici, diabetici, in orice tip de artrite, artroze (gat, umar, genunchi etc);
  • Simplu de aplicat si de purtat chiar si cateva zile in continuu;
  • Imbunatateste calitatea vietii prin asigurarea unui somn mai bun;
  • Permite realizarea cu usurintă a activitatilor zilnice sau a celor sportive;
  • Terapie la preturi accesibile;
  • Asigura 720 de ore de functionare, avand optiunea pornit/oprit.

Exista trei tipuri de dispozitive ActiPatch:

Alege dispozitivul ActiPatch potrivit, comandă acum AICI și scapă de durere!

 

 

Surse informatii: Doc.ro, Kinetic.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dr. Smart declarație pe proprie răspundere​
DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE ȘI ACORD PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

din data de ___________

Subscrisa ___________ înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J____/________/__________ CUI: ___________ cu sediul în: ___________ prin ___________ în calitate de ____________________ (legitimat/legitimată cu: CI/BI seria _______ nr. ___________ CNP: ___________ tel. mobil ___________) având adresa de e-mail: ___________ și tel.: ___________ declar pe proprie răspundere cunoscând prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații că am luat la cunoștință și înțeles semnificația faptului că produsul

TEST RAPID DR SMART___________

comandat de mine de pe pagina web www.onlinefarmacia.ro în următoarele cantități (cutie/cutii) _____ este un test rapid de diagnostic destinat exclusiv pentru diagnosticul in vitro efectuat de către profesioniștii din domeniul sănătății în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide (denumit în continuare Dispozitivul).

Înțeleg că Dispozitivul este proiectat și realizat astfel încât utilizat în condițiile și pentru scopul propus nu compromite direct sau indirect starea clinică ori siguranța pacienților, siguranța și sănătatea celor care le utilizează sau, acolo unde este cazul, a altor persoane ori siguranța proprietății.

De asemenea, înțeleg că atât timp cât Dispozitivul nu este utilizat de către profesioniști așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de folosire și Direct Pharma Logistics SRL, o societate organizată și funcționând conform legilor din România, având sediul în Pantelimon, Bd. Biruinței nr. 162, jud. Ilfov, România, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J23/1458/2013, având codul unic de înregistrare RO31647962 (denumită în continuare Distribuitorul) pe pagina sa web www.onlinefarmacia.ro la descrierea produsului, diagnosticul poate fi compromis.

Urmare a înțelegerii mele complete a celor de mai sus declar pe propria răspundere că nu mă aflu în categoria profesioniștilor din domeniul sănătății, neputând în niciun fel să pun diagnosticul testării in vitro în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide, astfel neputând folosi Dispozitivul pentru testare.

Mai departe declar pe proprie răspundere că:

  • achiziționez Dispozitivul pentru a fi folosit spre testare asupra personalului propriu și nu spre revânzare,
  • testarea personalului va fi făcută de către un/ profesionist/i din domeniul sănătății și diagnosticarea testării /rezultatului va fi făcută de un/ profesionist/i din domeniul sănătății în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide

Am luat la cunoștință de faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se sancționează conform art. 352 din Codul Penal și a art. 34 lit. m) din H.G. nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționare contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice cu modificările și completările ulterioare.

Mai departe _______________ în calitate de ______________ al ________________ declar pe proprie răspundere în mod explicit, cunoscând prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații, că îmi dau acordul ca datele mele personale de mai sus respectiv: numele și prenumele, codul numeric personal (CNP), numărul și seria cărții de identitate / buletinului de identitate și numărul de telefon mobil să fie prelucrate în scop legal / contractual de către Distribuitor în conformitate cu politica de confidențialitate a datelor afișată pe pagina de web www.onlinefarmacia.ro.

Declar că am luat cunoștință de prevederile din Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

Totodată îmi dau acordul față de posibila comunicare a acestor date către autorități publice, operatori terți sau împuterniciți sau altor categorii de destinatari în scopuri compatibile cu scopul pentru care au fost colectate. Totodată declar că mi-au fost aduse la cunoștință următoarele drepturi:

  • Dreptul de acces înseamnă dreptul de a obține o confirmare din partea Distribuitorului că prelucrează sau nu datele cu caracter personal și în caz afirmativ, acces la datele respective și la informații privind modalitatea în care sunt prelucrate datele.
  • Dreptul la portabilitatea datelor care se referă la dreptul de a primi datele personale într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și la dreptul ca aceste date să fie transmise direct altui operator dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opoziție care vizează dreptul de opoziție la prelucrarea datelor personale atunci când prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public / legal sau când are în vedere un interes legitim al operatorului.
  • Dreptul la rectificare se referă la corectarea fără întârzieri nejustificate a datelor cu caracter personal inexacte.
  • Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) care înseamnă dreptul de a solicita ștergerea datelor personale.
  • Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat în cazul în care persoana contestă exactitatea datelor pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegală iar persoana se opune ștergerii datelor cu caracter personal solicitând în schimb restricționarea; în cazul în care Distribuitorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării dar persoana le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; în cazul în care persoana s-a opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei respective.

Toate aceste drepturi înțeleg că pot să mi le exercit printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă la sediul Distribuitorului din Pantelimon, Bd. Biruinței nr. 162, jud. Ilfov, România sau la adresa de e-mail: office@onlinefarmacia.ro în format fișier PDF cu semnătura digitală a solicitantului.

Prin bifarea căsuței alăturate consimt la cele declarate și înțeleg că prin completarea prezentei declarații îmi exprim acordul asupra celor și consimt la cele declarate pe care le înțeleg în tot, inclusiv în ceea ce privește efectele lor juridice, precum și recunosc valabilitatea declarației mele fără ca aceasta să fie prevăzută cu semnătura mea executată (olograf), declarația fiindu-mi pe deplin opozabilă odată accesată căsuța alăturată.

prin ___________

în calitate de ___________

Nume și prenume în clar ___________

Semnătura ___________

___________








    Dr. Smart declarație pe proprie răspundere​

    DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE ȘI ACORD PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

    din data de ___________

    Subsemnatul/Subsemnata ___________ CNP ___________ adresa:___________ legitimat/legitimată cu: CI/BI seria ___________ nr. ___________ având adresa de e-mail: ___________ și tel. mobil ___________ declar pe proprie răspundere cunoscând prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul în declarații că am luat la cunoștință și înțeles semnificația faptului că produsul

    TEST RAPID DR SMART ___________

    comandat de mine de pe pagina web www.onlinefarmacia.ro în următoarele cantități (cutie/cutii) _____ este un test rapid de diagnostic destinat exclusiv pentru diagnosticul in vitro efectuat de către profesioniștii din domeniul sănătății în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide (denumit în continuare Dispozitivul).

    Înțeleg că Dispozitivul este proiectat și realizat astfel încât utilizat în condițiile și pentru scopul propus nu compromite direct sau indirect starea clinică ori siguranța pacienților, siguranța și sănătatea celor care le utilizează sau, acolo unde este cazul, a altor persoane ori siguranța proprietății. De asemenea, înțeleg că atât timp cât Dispozitivul nu este utilizat de către profesioniști așa cum producătorul menționează în instrucțiunile de folosire și Direct Pharma Logistics SRL, o societate organizată și funcționând conform legilor din România, având sediul în Pantelimon, Bd. Biruinței nr. 162, jud. Ilfov, România, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J23/1458/2013, având codul unic de înregistrare RO31647962 (denumită în continuare Distribuitorul) pe pagina sa web www.onlinefarmacia.ro la descrierea produsului, diagnosticul poate fi compromis.

    Urmare a înțelegerii mele complete a celor de mai sus declar pe propria răspundere că nu mă aflu în categoria profesioniștilor din domeniul sănătății, neputând în niciun fel să pun diagnosticul testării in vitro în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide, astfel neputând folosi Dispozitivul pentru testare.

    Mai departe declar pe proprie răspundere că:

    • achiziționez Dispozitivul pentru a fi folosit spre testare asupra mea și nu spre revânzare,
    • testarea mea va fi făcută de către un/ profesionist/i din domeniul sănătății și diagnosticarea testării /rezultatului va fi făcută de un/ profesionist/i din domeniul sănătății în unități sanitare cu autorizație/aviz de funcționare valide

    Am luat la cunoștință de faptul că nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se sancționează conform art. 352 din Codul Penal și a art. 34 lit. m) din H.G. nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționare contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice cu modificările și completările ulterioare.

    Mai departe declar în mod explicit că îmi dau acordul ca datele mele personale de mai sus respectiv: numele și prenumele, codul numeric personal (CNP), adresa, numărul și seria cărții de identitate / buletinului de identitate, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil să fie prelucrate în scop legal /contractual de către Distribuitor în conformitate cu politica de confidențialitate a datelor afișată pe pagina de web www.onlinefarmacia.ro.

    Declar că am luat cunoștință de prevederile din Regulamentul (UE) 2016/679 (GDPR) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.

    Totodată îmi dau acordul față de posibila comunicare a acestor date către autorități publice, operatori terți sau împuterniciți sau altor categorii de destinatari în scopuri compatibile cu scopul pentru care au fost colectate. Totodată declar că mi-au fost aduse la cunoștință următoarele drepturi:

    • Dreptul de acces înseamnă dreptul de a obține o confirmare din partea Distribuitorului că prelucrează sau nu datele cu caracter personal și în caz afirmativ, acces la datele respective și la informații privind modalitatea în care sunt prelucrate datele.
    • Dreptul la portabilitatea datelor care se referă la dreptul de a primi datele personale într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și la dreptul ca aceste date să fie transmise direct altui operator dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
    • Dreptul la opoziție care vizează dreptul de opoziție la prelucrarea datelor personale atunci când prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public / legal sau când are în vedere un interes legitim al operatorului.
    • Dreptul la rectificare se referă la corectarea fără întârzieri nejustificate a datelor cu caracter personal inexacte.
    • Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) care înseamnă dreptul de a solicita ștergerea datelor personale.
    • Dreptul la restricționarea prelucrării poate fi exercitat în cazul în care persoana contestă exactitatea datelor pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegală iar persoana se opune ștergerii datelor cu caracter personal solicitând în schimb restricționarea; în cazul în care Distribuitorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării dar persoana le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; în cazul în care persoana s-a opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei respective.

    Toate aceste drepturi înțeleg că pot să mi le exercit printr-o cerere scrisă, semnată și datată transmisă la sediul Distribuitorului din Pantelimon, Bd. Biruinței nr. 162, jud. Ilfov, România sau la adresa de e-mail: office@onlinefarmacia.ro în format fișier PDF cu semnătura digitală a solicitantului.

    Prin bifarea căsuței alăturate consimt la cele declarate și înțeleg că prin completarea prezentei declarații îmi exprim acordul asupra celor și consimt la cele declarate pe care le înțeleg în tot, inclusiv în ceea ce privește efectele lor juridice, precum și recunosc valabilitatea declarației mele fără ca aceasta să fie prevăzută cu semnătura mea executată (olograf), declarația fiindu-mi pe deplin opozabilă odată accesată căsuța alăturată.

    Nume și prenume în clar ___________

    Semnătura ___________

    Data ___________