Știai că în sezonul rece pot apărea alergii specifice? Odată cu venirea frigului apar frecvent două tipuri de alergii: alergii la frig și alergii cauzate de alergenii de interior. Pe de o parte, aerul rece favorizează apariția alergiei la frig, iar, pe de altă parte, faptul că iarna petrecem mai mult timp în casă favorizează apariția alergiilor la praf, la acarieni, la mucegaiuri, la epitelii de animale, la gândaci de bucătărie etc. Simptomele acestor tipuri de alergii sunt: strănutul, tusea, gâtul iritat, secrețiile nazale sau dimpotrivă nasul înfundat, mâncărimi ale pielii.
Diferențe dintre răceală/gripă și alergiile de iarnă
Spre deosebire de răceală sau gripă, durata alergiilor este mai lungă. Dacă, de obicei, răceala sau gripa durează timp de zece zile, o alergie de iarnă poate dura mai multe săptămâni. De asemenea, în cazul alergiilor specifice sezonului rece nu întâlnim simptome ce apar la răceală sau gripă: dureri, frisoane, oboseală sau febră.
Tipuri de alergii specifice sezonului rece
Alergia la frig
Aerul rece cauzează în anumite cazuri simptome ale pielii: înroșirea pielii, edeme, urticarie sau prurit cutanat.
Alergii provocate de alergeni de interior
Praful din spațiile închise, acarienii din interiorul locuinței, sporii de mucegai, prezența animalelor de companie, gândacii de bucătărie reprezintă cauze ale apariției alergiilor.
Cum să reduci simptomele alergiilor de iarnă
În cazul alergiei la frig:
- Protejează-ți zonele expuse cu mănuși, fulare;
- Poartă îmbrăcăminte adecvată temperaturilor scăzute;
- Aplică cremă emolientă pe piele pentru a evita uscarea acesteia și pentru a limita apariția pruritului.
În cazul alergiilor provocate de alergeni de interior:
- Renunță la obiectele ce prezintă spori de mucegai sau la cele care favorizează apariția mucegaiului;
- Folosește perne, pilote, huse și saltele de pat antialergice;
- Evită jucăriile din pluș;
- Menține temperatura încăperilor la maximum 23 de grade Celsius;
- Nu depozita în dormitor cărți, jucării din pluș, obiecte textile sau alte obiecte ce favorizează apariția alergenilor;
- Aerisește periodic încăperile;
- Menține curățenia locuinței: aspiră săptămânal, spală lenjeria de pat săptămânal etc.;
- Dacă este necesar, folosește filtre de aer și dezumidificatoare;
- Dacă ai animale de companie și nu vrei să renunți la ele evită contactul cu acestea, în special cu saliva lor, deoarece aceasta este cauzatoare de alergie. Este recomandat să speli animalul de companie o dată pe săptămână. De asemenea, este important să nu lași animalul de companie în dormitor;
- Pentru a limita prezența gândacilor de bucătărie apelează la deratizarea periodică a clădirii și/sau a locuinței. Nu lăsa alimente neacoperite pentru a limita sursa de hrană a gândacilor de bucătărie.
SnizTop – remediu natural pentru alergii
Pentru acțiune rapidă în alergiile sezoniere sau ambientale noi îți recomandăm un remediu natural sub formă de pastile – SNIZTOP.
SniZtop este recomandat persoanelor afectate de manifestări alergice acute, respiratorii, oculare sau cutanate:
- strănuturi în salve, secreții nazale apoase abundente, congestionarea puternică a mucoaselor nazale care poate duce la înfundarea aproape completă a nasului, mâncărimi ale nasului;
- înroșirea ochilor, umflarea pleoapelor, lăcrimare sau mâncărime intensă a ochilor;
- mâncărime și înroșirea pielii pe anumite zone în care pot apărea și umflături dureroare sau erupții;
- afectarea vieții de zi cu zi: insomnie, lipsă de concentrare sau oboseală permanentă.
SniZtop este un supliment alimentar natural care conține ovomucoide, proteine specifice 100% naturale derivate din albumină de ouă de prepeliță și zinc, nutrienți care susțin sănătatea sistemului imunitar în condiții de hipersensibilități sezoniere și ambientale (nas înfundat, strănut, nas care curge, probleme de respirație, lăcrimare excesivă, ochi roșii și umflați, senzația de cap greu, oboseală, somnolență, mâncărimi ale pielii).
Beneficii SNIZTOP:
- Acționează rapid în 10-15 minute de la administrare;
- Este un remediu natural: conține proteine specifice 100% naturale, derivate din albumină de ouă de prepeliță și zinc;
- Este de ajutor pe toată durata anului: Eficient atât în alergiile sezoniere (polenuri de pomi, iarbă și graminee), cât și ambientale (acarieni, praf, mucegaiuri, produse cosmetice, detergenți, alergeni proveniți de la animale de companie etc.);
- Este potrivit pentru întreaga familie: recomandat adulților și copiilor peste 6 ani;
- Administrare simplă, comodă și plăcută: comprimat masticabil cu aromă de portocală;
- Nu dă somnolență;
- Este studiat științific prin studii clinice proprii ce au dovedit eficiența SniZtop în rinita alergică si dermatita atopică;
- Este bazat pe expertiza elvețiană: SniZtop este rezultatul cercetării Stragen Pharma, care a dezvoltat și brevetat procesul de producție a pulberii de ouă de prepeliță – ingredient patentat.
- Poate completa tratamentul medicamentos al alergiei dacă acesta nu controlează simptomele pe toată durata zilei.
SNIZTOP – Mod de acțiune unic și inovator:
- SniZtop acționează în primele etape ale declanșării manifestărilor alergiei;
- Componentele sale active (ovomucoidele) neutralizează alergenii înainte ca aceștia să activeze răspunsul imun și previne astfel eliberarea mediatorilor inflamației, din care cel mai important este histamina.
- Numeroase studii demonstrează acțiunea ovomucoidelor de inhibare competitivă a serin-proteazelor (componenta din structura alergenilor responsabilă de activarea receptorilor membranari specifici de la nivelul celulelor sistemului imunitar) și de scădere a capacității acestora de a interacționa cu IgE.
- Efectul său terapeutic este rapid, 10-15 minute, iar durata de acțiune este de cca. 2 ore. Dacă simptomele reapar se poate repeta administrarea SniZtop de până la 5 ori pe zi.
IMPORTANT! SniZtop are o singură contraindicație: NU este recomandat în caz de hipersensibilitate la ouă sau la oricare dintre celelalte ingrediente.
Intră pe Onlinefarmacia.ro, vezi întreaga ofertă de suplimente alimentare care te pot ajuta în cazul alergiilor și comandă online!
De asemenea, pe Onlinefarmacia.ro găsești creme și geluri anti-prurit. Scapă de acest simptom neplăcut, aplicând creme sau geluri speciale.
Toate aceste modalități de a reduce simptomele sunt complementare consultului și tratamentului de specialitate. În cazul apariției simptomelor alergice este recomandat să consulți medicul alergolog.
Surse informații: Alergologul Tau, Policlinica Medica