Insulina este cel mai important hormon folosit de organism in metabolismul glucidelor. Diabetul zaharat apare atunci cand celulele beta din pancreas sunt distruse de sistemul imunitar sau de o alta afectiune a pancreasului. In acest caz, organismul nu mai poate secreta insulina in mod natural si el va avea nevoie toata viata de o sursa de insulina artificiala. In cazul diabetului zaharat, tratamentul prin injectii cu insulina este absolut obligatoriu.
Tratamentul cu insulina
Insulina nu poate fi luata sub forma de pastile deoarece enzimele din stomac o descompun, de aceea ea este injectata cu ajutorul unei seringi sau prin intermediul unui dispozitiv performant numit i-Port Advance™. Cu ajutorul acestuia, nu mai e nevoie sa te intepi cu acul de fiecare data cand iti injectezi insulina.
Ce este i-Port Advance™
Este un dispozitiv asemanator unui plasture mic si discret care se lipeste de tine ca un bandaj adeziv. Acesta te ajuta sa nu te mai intepi de fiecare data cand iti faci injectiile cu insulina, fiind nevoie de doar 10 insertii pe luna comparativ cu 150 de injectii obisnuite. (clarificare: injectia se face oricum dar nu la piele ci prin dispozitiv)
Acesta permite administrarea insulinei fara a fi necesara inteparea pielii pentru fiecare injectie.
Pentru persoanele care sufera de anxietate doar cu gandul la o noua injectie, aceasta ar fi solutia optima.
Oricine experimenteaza provocarile emotionale ale intepaturilor, cum ar fi frica, anxietatea si stresul va intelege mai bine avantajele acestui dispozitiv miraculos.
Cu ajutorul acestuia, iti poti continua activitatile cum ar fi exercitiile fizice, somnul si scaldatul asa cum ai face-o in mod normal.
Chiar daca injectiile cu insulina stau la baza starii de sanatate a persoanelor diabetice, deseori acestea pot fi neplacute prin frecventa si specificul lor. Opteaza pentru dispozitivul i-Port Advance™ si transforma administarea insulinei in ceva usor de efectuat si mai putin deranjant decat injectiile obisnuite.
A trai cu diabet prezinta o gama larga de provocari care pot varia in functie de varsta, sex, situatia familiei si alti factori. Totusi, tinand o legatura stransa cu medicul, primind doza sufiecienta de insulina, acordand atentie obiceiurilor dietetice si facand exercitii fizice regulate, toate acestea pot face viata unui diabetic mai usoara si mult mai stabila.